meditatie1 meditatie 2

 ‘ The only way out is the way in’

Meditatie, Mindfulness, oefenen in opmerkzaamheid …… Ik kan er een boek over schrijven waarom het zo nodig is in onze wereld waarin alles vast ligt in concepten die ons eigenlijk verder weg lijken te leiden van het gevoel van gelukkig zijn en die ons vooral veel stress geven. Vaak ontdekken we dit pas achteraf. Ik kan er een boek over schrijven, maar doe het (nog) niet. In plaats daarvan wil ik vertellen wat meditatie voor mij betekent:

Een moment van even stilstaan, bewust de rol van toeschouwer kiezen, waarin ik enkel waarneem zonder in te grijpen…. Afstand nemen, plaats bepalen en op adem komen…. ‘Doen’ wordt ‘zijn’  zonder oordeel. Alles mag er zijn, zonder dat ik daar nu, op dit moment, iets mee moet doen…

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat meditatie en mindfulness de hersenen positief beïnvloeden. Meditatie/ Mindfulness is voor de hersenen als bewegen voor het lichaam. Beide zorgen voor vitaliteit en vitaliteit is het vermogen om mee te kunnen bewegen met het leven. Concreet betekent dit dat we minder stresshormonen aanmaken en ons herstellend vermogen wordt geactiveerd.  En hiervoor hoef je niet dagen op een kussentje te zitten. Vijf minuten mediteren per dag kan al een verschil maken.

Voor iedereen die ‘het moeten’ even wil loslaten en bewuster in het leven wil gaan staan. We streven erna om meditatie toegankelijk te maken voor iedereen, ook als je ervan overtuigd bent dat meditatie niets voor je is.

Groepsles Weesp – In verband met corona zijn op dit moment de groepslessen in Weesp gestopt.

Privéles: Het is mogelijk om in de praktijk of thuis privélessen of lessen in een kleine groep (2 personen) te volgen.  We hebben op dit moment een kennismakingsaanbieding: 4 privélessen van 1 uur voor € 100,-.

Meer informatie   kennismakingsaanbieding en /of privéles zie workshops / lessen of mail naar info@firststeptohappiness.nl