wiebenik1 wiebenik2

Mens, durf te leven!

Mijn naam is Annemiek van den Ban. Ik ben al vele jaren werkzaam als register counsellor, alternatief therapeut en meditatiedocent .
Na het behalen van mijn HBO-V diploma heb ik lange tijd gewerkt in een groot stadsziekenhuis in Amsterdam op verschillende afdelingen. Hier is mijn interesse voor communicatie en alle problemen die hierin kunnen ontstaan aangewakkerd. Deze interesse en een ernstig auto ongeluk zijn de aanzet geweest tot het volgen van de opleiding tot counsellor en heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik mijn verpleegstersuniform in de kast heb gehangen en de stap heb durven maken naar een eigen praktijk. Na 7 jaar begon het te kriebelen en ben ik 12 uur per week gaan werken als coördinator van de Praktijkstage Zorg bij de medische faculteit van het Amsterdam UMC, locatie VUmc. De afwisseling in werk houdt mij scherp op beide fronten.

Gaandeweg is bij mij het besef gegroeid dat een goed gesprek weliswaar deuren opent en nieuwe inzichten biedt, maar soms simpelweg niet genoeg is. De stap naar lichaamsgericht werken en Meditatie is vanuit dit besef genomen. Het voelt als thuiskomen en biedt ‘dat beetje meer’ in alles.

Typisch Annemiek: rustig, respectvol, betrokken, onbevooroordeeld en eerlijk met passie voor alles wat leeft.