wiebenik1 wiebenik2

Uiteindelijk komt alles goed, ook al heb je nu geen idee hoe goed eruit ziet…

Annemiek van den Ban is haar carrière begonnen als verpleegkundige op diverse afdelingen in het ziekenhuis. Zij was een kei in verpleegtechnisch handelen met een groot probleemoplossend vermogen. Wat zij echt heeft geleerd is om eerst te observeren en daarna te handelen. In deze periode is haar interesse voor communicatie en alle problemen die hierin kunnen ontstaan, aangewakkerd. Als gevolg van een ernstig auto ongeluk moest na 2 jaar revalidatie  het roer om. De keuze voor communicatie was snel gemaakt.

Vanaf 2002 is zij met heel veel plezier werkzaam als counsellor/coach in haar eigen praktijk. De hierboven beschreven vaardigheden zijn van onschatbare waarde. Zij heeft zich verder ontwikkeld in communicatie en haar probleemoplossend vermogen zet zij nu in om de ander bewust te maken van zijn eigen mogelijkheden om problemen aan te pakken en op te lossen. De ander staat hierin centraal, volledige acceptatie is het toverwoord.

Sinds 2009 werkt zij 16 uur per week als vice-cursuscoördinator van de Praktijkstage Zorg bij de medische faculteit van Amsterdam UMC, lokatie VUmc. Al noemt zij het zelf vaak ‘crisiscoördinator’. Het blijft een grote uitdaging van coördineren, organiseren en onderhandelen om inhoudelijk en logistiek de stage elk jaar weer rond te krijgen. De afwisseling in werk houdt haar scherp op beide fronten.

Gaandeweg is bij haar het besef gegroeid dat een goed gesprek weliswaar deuren opent en nieuwe inzichten biedt, maar soms simpelweg niet genoeg is. De stap naar Lichaamsgericht werken en meditatie is vanuit dit besef genomen. Beide maken het mogelijk om de hectiek van de buitenwereld los te laten en je blik naar binnen te keren om zo te ontdekken wat je echt nodig hebt. Het voelt als thuiskomen en biedt ‘dat beetje meer’ in alles.

In haar eigen proces van revalidatie op weg naar herstel heeft zij aan den lijve mogen ervaren hoe belangrijk het is als de ander daadwerkelijk oog heeft voor wie je bent, wat je doormaakt en wat je nodig hebt om vooruit te komen. En die je net dat duwtje durft te geven om de sprong in het diepe te wagen.

In haar werk als counsellor en docent vertaalt zich dit in  ruimte geven aan alles wat er speelt zonder hier een oordeel over te vellen om vanuit datgene wat er nu eenmaal is op zoek te gaan naar mogelijkheden in jezelf. Alle antwoorden liggen namelijk in jezelf, je moet alleen de bereidheid hebben om te kijken en te luisteren.

Typisch Annemiek: rustig, respectvol, betrokken, onbevooroordeeld en direct, passie voor alles wat leeft.

Zoek jij een therapeut die daadwerkelijk oog en oor heeft voor wie jij bent en die vanuit volledige acceptatie kiest voor maatwerk, maak dan een afspraak voor een kortdurende kennismaking.

Op verzoek van de zorgverzekeraars een overzicht van de door mij gevolgde HBO opleidingen:

HBO -Verpleegkunde, Hogeschool in Holland 1989

Aantekening Intensive Care, BIGRA/OLVG, 1994

Stresscounselling, Stichting Counselling Nederland, 2001

Opleiding tot meditatiedocent, Nederlof Instituut, 2015