Er zijn dagen dat meditatie alleen niet genoeg is en dan er is chocola!

Ingrediënten:

100 ml Alpro soja room light

150 gr slaafvrije pure chocolade

200 ml Alpro slagroom

1. Breng in een pan het water aan de kook en draai het vuur zacht. Giet de sojaroom  in een hittebestendige kom die op de pan past, hang deze in de pan met heet water en verwarm de sojaroom au bain marie. Breek de repen chocolade erboven in stukjes en laat deze langzaam smelten in de sojaroom.
2. Haal de kom van de pan en laat het mengsel iets afkoelen. Dat gaat het snelst door de kom 10 min. in ijskoud water te zetten. Roer het mengsel regelmatig door.
3. Klop in een ruime kom de  soja slagroom bijna stijf. Spatel de slagroom in 2 of 3 gedeelten door de chocolade. Laat de mousse minstens 1 uur in de koelkast opstijven.
4.Verdeel de mousse over de schotels. Strooi eventueel vlak voor serveren nog wat cacao of geschaafde chocoladekrullen over de mousse.

Tip: Deze mousse is ook prima in te vriezen, je krijgt dan heerlijk  chocolade ijs