Januari is de start van een nieuw jaar vol met mooie beloften. En bij een nieuw begin horen ook mooie voornemens. Januari is dan ook de maand van de voornemens. Helaas verdwijnen die al heel snel weer naar achtergrond als het gewone leven weer zijn beloop vindt.

Voor de mensen die toch serieus aan de slag willen met hun goede voornemens een paar tips in de notendop:

  • Formuleer je voornemen zo concreet mogelijk. Wat is precies jouw doel? Binnen hoeveel tijd wil je dit bereiken? Welke activiteiten moet je hiervoor verrichten? En hoe verdeel je deze over de week? Maak een goed plan voor jezelf!
  • Formuleer je voornemen in wenselijk gedrag. Benoem wat je wil gaan doen en niet wat je wil laten. Dus niet : ‘Ik haal geen kroketten meer uit de kantine’. Maar wel: ‘ik kies voor een groene salade of soep’. Daarmee zet je jouw brein al op het juiste spoor.
  • Formuleer voornemens die je zelf graag wenst en laat je niet leiden door wat de buitenwereld van jouw verwacht. Als je je iets voorneemt omdat een ander dit van jouw verwacht, lukt dit alleen als je dit zelf ook graag wilt.
  • Sommige voornemens kosten meer tijd. Maak een goed tijdsplan waarin je ook het voornemen opsplitst in kleinere, haalbare doelen. En beloon jezelf voor ieder doel dat je bereikt.
  • Tenslotte weet dat geen enkel voornemen in een keer de finish haalt zonder momenten waarop je de handdoek in de ring wenst te gooien. Dit geldt zeker voor voornemens die gericht zijn op het wijzigen van eet – , drink –  en rook gedragspatronen. Ons brein is nu eenmaal niet ingesteld om verleidingen te weerstaan. Weet echter ook dat als je een dag de mist in gaat, je altijd weer de draad de volgende dag kunt oppakken en opnieuw kunt beginnen. Daar hoeft het geen januari voor te zijn.

Voor degene die een symbolische stok achter deur of het spreekwoordelijke duwtje in de rug kunnen gebruiken, heeft de praktijk  het ‘Goede Voornemen Traject’. In de eerste 2 sessies maken we helder wat je wilt en vertalen dit naar  concreet haalbare doelen waarmee je aan de slag kunt. De 3de sessie bekijken we waar je tegenaan loopt en wat je kunt veranderen om wel jouw goede voornemen vast te houden.

Kosten voor dit traject: € 175, –

Wil je weten of dit traject voor jou een goede start is, bel 06 4819266 of klik hier